Jajka z łososia z domowym majonezem
Jajka z łososiem z domowym majonezem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 86 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatariański przepis służy 24 i kosztuje 29 centów za porcję. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, żółtka jaj, sól i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Parsi Deviled Eggs - Indian inspirowane deviled jajka mają kolendry, sok z limonki i miód w nich, aby je pyszne, Wędzony Łosoś Deviled Eggs, oraz Wędzony Łosoś Deviled Eggs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić majonez, ubić żółtka w średniej misce za pomocą miksera elektrycznego lub blendera ręcznego. Powoli mieszaj w oleju, jedną łyżkę na raz, stale mieszając. Nadal dodawać olej, aż konsystencja będzie nieco grubsza niż zwykły majonez. Przebić ząbek czosnku i mieszać go w mieszaninie, aż uwolni sok.
Czosnek wyjąć i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać w czerwonym occie winnym 1 łyżeczkę na raz. Powoli, to trochę rozrzedzi majonez.
Umieść jajka w dużym garnku z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia, odcedzić i ostudzić. Obrać skorupki i pokroić jaja na pół wzdłuż.
Usunąć żółtka i umieścić je w średniej misce.
Białka ułożyć na talerzu.
Do żółtek dodać szalotkę, łososia, 1/2 szklanki majonezu, sól i pieprz.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, wymieszaj więcej majonezu. Łyżka do połówek białka i schłodzić lub podawać.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.