Jajka z pieczarkami Marmite
Rozpieszczane jajka z grzybami Marmite to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 219 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 44 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz boczek i ubrane warzywa, masło, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jajka z dzikimi grzybami i Creme Fraiche, Jaja Rozpieszczone, oraz Jajka Rozpieszczone W Filiżankach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 218°. rozpuść masło na średniej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj grzyby i gotuj, często mieszając, aż grzyby uwolnią swój płyn, płyn odparuje, a grzyby zaczną brązowieć, około 10 minut.
Dodać szalotki i tymianek i gotować, mieszając, aż szalotki są po prostu zaczyna brązowy, o 3 minuty dłużej.
Dodać bulion i Marmite, mieszając tak, że Marmite rozpuszcza się w sosie, następnie doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż czas zmniejszy się do konsystencji sosu, o 10 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podzielić grzyby między ramekins, za pomocą łyżki, aby dobrze w środku. Rozbij jajko do każdej studzienki, następnie umieść ramekiny na blasze do pieczenia i piecz, aż jajka będą gotowe, około 10 minut.
Posypać pokrojonymi szalotkami, doprawić jajka solą i od razu podawać z boczkiem i lekko ubraną zieleniną z boku.