Jajka sadzone z boczkiem i rampami
Jajka sadzone z boczkiem i rampami to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 14g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś rampy, wodę, do 4 jajek i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jajka sadzone z rampami i boczkiem, Jajecznica Z Rampami, Smalcami I Szparagami, oraz Jajecznica Z Rampami, Szparagami I Grzybami Morelowymi.
Instrukcje
Miejsce boczek w 10-calowej patelni nonstick i dodać wodę. Doprowadzić do dusić na dużym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż woda odparuje i boczek jest dobrze wytopiony i chrupiące, o 15 protokół.
Przełożyć boczek do małej miski, ale pozostawić wytopiony tłuszcz na patelni
Dodaj masło do tłuszczu boczku i podgrzewaj na dużym ogniu, aż pienienie ustąpi i masło zacznie brązowieć.
Dodaj rampy i gotować, mieszając i podrzucając od czasu do czasu, aż dobrze rumiane. Doprawić do smaku solą i papryką.
Przesuń rampy do miski z boczkiem.
Jajka rozbić bezpośrednio na patelni i smażyć na średnim ogniu, aż białka będą ustawione na górze i brązowe i chrupiące na dole, a żółtko jest nadal ciekłe, około 2 minut.
Przenieść jajka na talerz, wlać pozostały tłuszcz boczku i masło z patelni nad nimi, doprawić do smaku solą, pieprzem i płatkami chili, i podawać z boczkiem i rampami.