Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie
Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka jaj, parmezan i chrupiący chleb, grzyby cremini, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wiosenne zielone warzywa i całe jajka na miękko jajka, Vanill, Sałatka z soczewicy z jajkami na miękko, oraz Friseé z boczkiem i jajka na miękko gotowane przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij miskę wodą i wyciśnij do niej połowę cytryny. Pracując z 1 karczochem na raz, oderwać twarde zewnętrzne liście i przyciąć łodygę do 1 cala. Za pomocą ostrego noża odetnij górne dwie trzecie karczocha. Łyżeczką wyjąć futrzane duszenie. Obrać bazę karczochów, usuwając ciemnozieloną skórę i dodać do wody z cytryny. Bardzo cienko pokroić karczochy i wrócić do wody.
Pozostałą cytrynę pokroić na pół w kliny.
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać olej.
Dodać czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zmięknie, 30 sekund.
Dodać wywar, doprawić solą i pieprzem; doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić karczochy, dodać do patelni i gotować na wolnym ogniu, aż chrupiące przetargu, 3 protokół.
Dodać grzyby; gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Rozbij jajka do zupy, pozostawiając przestrzeń między nimi. Gotować delikatnie na umiarkowanie małym ogniu, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe, o 2 protokół. Ostrożnie łyżka każde jajko do miski, a następnie kadzi zupę na wierzchu.
Zupę posypać szalotki i podawać z cytryny kliny, parmezan i chleb.