Jajka Benedykta w stylu Cajun
Przepisów na cajun nigdy za wiele, więc wypróbuj jajka w stylu cajun po benedyktyńsku. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 60 g tłuszczu i łącznie 838 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką kiełbasę andouille, masło, olej roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 56%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także California-Style Eggs Benedict, California-Style Eggs Benedict i California-Style Eggs Benedict.
Instrukcje
Rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Wymieszaj mąkę i mieszaj, aż mieszanina stanie się pastowata i jasnozłocistobrązowa, około 3 minut. Stopniowo wlewaj mleko do mąki i gotuj na małym ogniu. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, około 10 minut. Dodaj parmezan i ostry sos; doprawić do smaku solą i pieprzem. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
W międzyczasie podgrzej ciasteczka w tosterze i trzymaj je w cieple.
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Połóż kawałki andouille na patelni przecięciem do dołu. Smażyć na złoty kolor, następnie odwrócić i smażyć, aż zarumieni się od strony skóry; wyjąć i trzymać w cieple. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Wbij cztery jajka na gorącą patelnię i smaż, aż białka jaj stwardnieją mniej więcej w połowie, około 1 minuty. Delikatnie przewróć jajka na drugą stronę i smaż jeszcze 10–20 sekund, aż druga strona będzie twarda na zewnątrz. Powtórz z pozostałymi jajkami.
Aby złożyć, połóż dwie połówki ciastek na każdym talerzu, rozcięciem do góry. Rozłóż kiełbasę andouille pomiędzy ciastkami, a następnie połóż na każdym ciastku jajko. Na koniec połóż odrobinę sosu na każdym jajku i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Cava
Chardonnay i Cavan to świetny wybór do Eggs Benedict. Wino musujące – w połączeniu z naszym bez soku pomarańczowego – to oczywisty wybór do jajek. Jednak w przypadku maślanego sosu holenderskiego możesz wybrać pełniejsze białe wino, takie jak chardonnay. Wino Chardonnay Paul Dolan Vineyards z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan]()
Wino Chardonnay z winnicy Paul Dolan
Pochodzące z nisko położonych dolin otaczających rzekę Russian, obszaru słynącego z produkcji bogatych i skoncentrowanych win, Paul Dolan Vineyards Chardonnay to znakomicie zrównoważone wino o aromatach dojrzałej gruszki, chrupiącego jabłka i kremowej wanilii.