Jajka Benedykta
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać jajka Benedykta spróbować. Jedna porcja zawiera 894 kalorie, 30g białka, oraz 72 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.31 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, liście pietruszki, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Spróbuj Jajka Benedict Deviled Eggs, Jajka Benedykta, oraz Jajka Benedykta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia 2 Arkusz patelnie z pergaminem. Ułóż 8 plastry boczku na każdej tacy i piec do brązowego i chrupiące, o 12 do 15 protokół.
Wypełnij dużą patelnię o głębokich bokach 3/4 drogi z wodą. Doprowadzić do światła gotować na małym ogniu i dodać ocet.
Używając 3 1/2-calowego noża do ciastek, Wytnij rund ze środka każdego kawałka tosta. (Reserve the crust for the Round 2 recipe Pikantny budyń chlebowy z szynką).
Rozbij jajka, po jednym na raz, w małym naczyniu lub ramekinie i wsuń je do lekko gotującej się wody. Wachlarzuj białko na żółtku za pomocą szczelinowej łyżki, jeśli zacznie się rozprzestrzeniać. Kłusować jajka, aż do uzyskania białego koloru, ale żółtko nadal jest ciekłe w środku, około 2 do 3 minut,
Wyjmij jajka na wyłożoną ręcznikiem płytkę, aby osuszyć.
W blenderze połącz żółtka, sok z cytryny, sos Worcestershire, cayenne i szczyptę soli. Zmiksować do połączenia, następnie włączyć blender i powoli wlać roztopione masło przez otwór w pokrywie blendera.
Umieść 2 plastry tostów na każdym talerzu. Paski boczku rozbijamy na pół i układamy po 4 połówki na każdej tosty, a następnie przykrywamy gotowanym jajkiem. Powoli wlać hollandaise na wierzch.
Posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.