Jaja przepiórcze z solą Tostowo-sezamową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj jajka przepiórcze z solą Tostowo-sezamową. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 111 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól, jajka przepiórcze, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 36%. Podobne przepisy to Wióry z korzenia lotosu z opiekaną solą Nori-sezam, Tosty Sezam Sriracha Deviled Eggs, oraz Przepiórki Z Solą I Pieprzem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Na patelni rozprowadzić nasiona równomiernie i tosty, mieszając raz w połowie tosty, aż do głębokiego złota, o 12 protokół. Ostudzić nasiona i w robocie kuchennym pulsować solą aż do grubo zmielonego. Sól sezamową można wytwarzać 2 tygodnie wcześniej i przechowywać, przykryte, w temperaturze pokojowej.
W rondlu przykryć jajka zimną wodą o 1 cal i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić jajka, przykryte, 7 minut dla jaj przepiórczych lub 17 minut dla jaj kurzych.
Spuścić wodę z patelni i uruchomić zimną wodę nad jajami, pękanie muszli z boku patelni. Obrać jajka i ćwiartki jaj kurzych, jeśli używasz.