Jagody pszenicy (Farro) i warzywa: Farro e Verdure

Jagody pszenicy (Farro) i warzywa: Farro e Verdure
Jagody pszenicy (Farro) i warzywa: Farro e Verdure to danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Za $1.85 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pancettę, farro, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, który jest solidny. Podobne przepisy to Słodka kukurydza, Goudan i Farro Risotto Plus 15 więcej Farro, które pokochasz na zawsze, Farro i borowiki (farro Con Funghi), oraz Sałatka z jagód pszennych i Farro.

Instrukcje

1
W garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić wszystkie składniki, rozgrzej olej na średnim ogniu i dodaj pancettę i cebulę. Gotuj, aż cebula zacznie się brązowieć, następnie dodaj farro i dobrze wymieszaj. Zagotuj 2 szklanki wody i wymieszaj z mieszanką farro. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; przykryj i gotuj bardzo powoli, dodając od czasu do czasu więcej wrzącej wody, gdy ziarno zacznie wchłaniać wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
CebulaCebula
FarroFarro
ZiarnaZiarna
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Gdy jądra zaczną mięknąć, dodaj seler, escarole, cukinię i cykorię. Dodaj majeranek i sos pomidorowy, dopraw solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż farro będzie bardzo miękkie i podawaj natychmiast z tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PrzyprawyPrzyprawy
EndiveEndive
MajeranekMajeranek
CukiniaCukinia
SelerSeler
SerSer
FarroFarro
3
W 3-litrowym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości i jasnozłotego koloru, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Dodaj tymianek i marchewkę i gotuj, aż marchewka będzie dość miękka, jeszcze około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
TymianekTymianek
6
Dodaj pomidory i ich sok i zagotuj, często mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż będą gęste jak gorące płatki, około 30 minut. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
PomidorPomidor
SokSok
SólSól
7
Ten sos mieści 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Składniki

2kgsobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżoneobrane całe pomidory, zmiażdżone ręcznie i soki zastrzeżone11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejmarchew, drobno rozdrobnionamarchew, drobno rozdrobniona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cykoriadrobno posiekana cykoria1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana eskaroladrobno posiekana eskarola2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijagody Farro lub pełnoziarnistejagody Farro lub pełnoziarniste11 funt cukinii,świeży majeranekświeży majeranek3(zima)posiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonegoposiekane świeże liście tymianku lub 1 łyżka suszonego4ząbki czosnku, cienko pokrojoneząbki czosnku, cienko pokrojone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1Cebula hiszpańska pokrojona w 1/4 cala kostkęCebula hiszpańska pokrojona w 1/4 cala kostkę28Orzechy dowolne (posiekane)pancetta pokrojona w smażalnicepancetta pokrojona w smażalnice8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo starte pecorino lub Parmigiano-Reggiano, do dekoracjiŚwieżo starte pecorino lub Parmigiano-Reggiano, do dekoracji8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda, plus więcej w razie potrzebywoda, plus więcej w razie potrzeby1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana cukiniadrobno posiekana cukinia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn