Jagody i puddingi z maślanki
Jeśli 2,62 zł za porcję spada w budżecie, jagody i maślanka Pudding może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, maślankę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jagody z maślanką i miodem, Ciasto Maślane Z Mieszanymi Jagodami, oraz Ciasto cytrynowo-Maślankowe Budyniowe z jagodami.
Instrukcje
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki mleka w małej misce i niech zmiękczyć 1 minutę.
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do małego ciężkiego rondla i dodać strąk.
Dodać pozostałe 3/4 szklanki mleka i cukru i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać mieszaninę żelatyny do gorącej mieszaniny mleka, mieszając aż do rozpuszczenia. Szybko schłodzić w łaźni lodowej, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, ale nie zgęstnieje, około 5 minut.
Wymieszać z maślanką, następnie przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej szklanej miary, odrzucając ciała stałe.
Wlać do misek i schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 8 godzin.
Przynieś wino, wodę, cukier, skórki i liść laurowy do wrzenia w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotuj, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, około 10 minut.
Dodać truskawki i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Odrzuć skórki i liść laurowy, a następnie przecier mieszaninę truskawek w blenderze do uzyskania gładkości (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Przebić przez czyste sito o drobnych oczkach i wyrzucić ciała stałe.
SOS schłodzić, mieszając od czasu do czasu, aż ostygnie, około 1 godziny.
Łyżka sosu na puddingi i top z pozostałych jagód.
Puddingi z maślanki i sos można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić osobno.