Jagodowo-Jeżyn

Jagodowo-Jeżyn
Blueberry-Jeżyna Shortcakes może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 321 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka skrobi kukurydzianej, sody oczyszczonej, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciastka brzoskwiniowo-jeżyn z kremem jeżyn, Ciastka truskawkowo-jeżynowe, oraz Jeżyny Bourbon z kremem Whiskey dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciastka, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę i kolejne 5 składników (przez sól) wymieszać w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Pokrój w schłodzonym maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać maślankę; mieszać tylko do wilgotności.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
6
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 razy. Pokrój ciasto na grubość 1/2 cala; pokrój za pomocą 3-calowego kutra do ciastek, aby uformować 8 rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
CiastoCiasto
7
Na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania umieść okrągłe ciasto w odległości 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Połączyć wodę z białkiem jajka, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Posypać równomiernie 2 łyżeczkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Piec w temperaturze 400 przez 13 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
12
Aby przygotować nadzienie, połącz 1 szklankę jagód, 1/2 szklanki cukru, soku i skrobi kukurydzianej w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż lekko gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Umieścić w dużej misce; dodać pozostałe 2 szklanki jagody i jeżyny, mieszając do herbu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Za pomocą ząbkowanego noża przeciąć każde ciastko na pół poziomo; łyżką 1/2 szklanki mieszanki borówek na dolnej połowie każdego ciastka. Top każdej porcji z 2 łyżki bitej polewy i górnej połowy shortcake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany

Składniki

2warzywo (np. szpinak)2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone2 łyżki plus 2 łyżeczki zimnego masła, podzielone1warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże jeżynyświeże jeżyny7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże Borówki Dzikie, podzieloneświeże Borówki Dzikie, podzielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzone masło, pokrojone na małe kawałkischłodzone masło, pokrojone na małe kawałki2warzywo (np. szpinak)mrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1łyżka czerwony ocet winnybiałko jaja, lekko ubitebiałko jaja, lekko ubite1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaślanka beztłuszczowamaślanka beztłuszczowa4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1porcja startego parmezanuotarta Skórka z cytrynyotarta Skórka z cytryny0warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2warzywo (np. szpinak)1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożona obniżona kaloryczność bitej polewy, rozmrożonamrożona obniżona kaloryczność bitej polewy, rozmrożona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn