Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jagnięcinę ze szpinakiem i sosem tahini Garlicky spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 327 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz tahini, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Garlicky tahini-sos z Chard na Quinoa, Pieczony kalafior, Freekeh i sos Garlicky tahini, oraz Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę włożyć do 1 dużego, płytkiego naczynia, w którym zmieści się jedna warstwa, lub podzielić cebulę na 2 średnie do dużych woreczków zamrażalniczych.
Dodaj olej, skórkę z cytryny i kminek (dzieląc równo, jeśli używasz torebek). Dobrze wymieszać, a następnie dodać jagnięcinę. Przykryj naczynie lub zwiąż torby i pozostaw, obracając lub zgniatając odpowiednio w połowie czasu, tak długo, jak masz; szczerze mówiąc, powinno to być przez co najmniej 10 minut, a najlepiej nie w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Umieść nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na piecu.
Z marynaty wyjąć wycisk, nie trzeba przecierać i wysuszać, wystarczy zetrzeć kawałki cebuli. Zapiekać z każdej strony przez 1 do 2 minut, następnie przełożyć na patelnię do pieczenia, a następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Mięso powinno być odpowiednie dla różu, ale nie krwawe, może trzeba trochę dłużej, jeśli mięso zaczęło się bardzo zimno. Trzeba będzie sprawdzić dla siebie i po ugotowaniu, jak chcesz, usunąć do rozgrzanego talerza.
Do sosu, umieścić tahini w misce i dodać czosnek i sól. Wymieszaj drewnianą łyżką, dodając sok z cytryny tak, jak to robisz; będzie chwytać się tutaj, ale nie martw się, ponieważ później się poluzuje. Powoli dodawać trochę wody (uważam, że mogę użyć około 1/2 szklanki), wylewając z miarki tak, że tylko trochę idzie w czasie, i nadal mieszając. Gdy masz gładką mieszaninę konsystencji śmietany, przestań dodawać wodę. Włożyć do miski łyżką i posypać dodatkowym mielonym kminkiem.
Szpinak: rozmrozić w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie krótko gotować do ogrzania, o 1 minutę więcej.
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej i umieścić na czystym talerzu.
Skropić oliwą z oliwek, a następnie top z prażonym sezamem.
Podawać jagnięce noisettes ze szpinakiem i garlicky tahini na boku.