Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini

Jagnięcina ze szpinakiem i sosem tahini
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać jagnięcinę ze szpinakiem i sosem tahini Garlicky spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 327 kalorii, 9g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz tahini, cebula, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Garlicky tahini-sos z Chard na Quinoa, Pieczony kalafior, Freekeh i sos Garlicky tahini, oraz Posiekany stek jagnięcy ze szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę włożyć do 1 dużego, płytkiego naczynia, w którym zmieści się jedna warstwa, lub podzielić cebulę na 2 średnie do dużych woreczków zamrażalniczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2
Dodaj olej, skórkę z cytryny i kminek (dzieląc równo, jeśli używasz torebek). Dobrze wymieszać, a następnie dodać jagnięcinę. Przykryj naczynie lub zwiąż torby i pozostaw, obracając lub zgniatając odpowiednio w połowie czasu, tak długo, jak masz; szczerze mówiąc, powinno to być przez co najmniej 10 minut, a najlepiej nie w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. Umieść nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na piecu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Z marynaty wyjąć wycisk, nie trzeba przecierać i wysuszać, wystarczy zetrzeć kawałki cebuli. Zapiekać z każdej strony przez 1 do 2 minut, następnie przełożyć na patelnię do pieczenia, a następnie do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Mięso powinno być odpowiednie dla różu, ale nie krwawe, może trzeba trochę dłużej, jeśli mięso zaczęło się bardzo zimno. Trzeba będzie sprawdzić dla siebie i po ugotowaniu, jak chcesz, usunąć do rozgrzanego talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Do sosu, umieścić tahini w misce i dodać czosnek i sól. Wymieszaj drewnianą łyżką, dodając sok z cytryny tak, jak to robisz; będzie chwytać się tutaj, ale nie martw się, ponieważ później się poluzuje. Powoli dodawać trochę wody (uważam, że mogę użyć około 1/2 szklanki), wylewając z miarki tak, że tylko trochę idzie w czasie, i nadal mieszając. Gdy masz gładką mieszaninę konsystencji śmietany, przestań dodawać wodę. Włożyć do miski łyżką i posypać dodatkowym mielonym kminkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
TahiniTahini
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczony Sos Z IndykaPieczony Sos Z Indyka
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Szpinak: rozmrozić w kuchence mikrofalowej zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie krótko gotować do ogrzania, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
6
Wyjąć z kuchenki mikrofalowej i umieścić na czystym talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
7
Skropić oliwą z oliwek, a następnie top z prażonym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
8
Podawać jagnięce noisettes ze szpinakiem i garlicky tahini na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
TahiniTahini
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia95
Magazyn