Jagnięcina ze szpinakiem i cebulą

Jagnięcina ze szpinakiem i cebulą
Za 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 433 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Mieszanka rozmarynu, zielonej cebuli, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Cebula nadziewana jagnięciną i szpinakiem, Jagnięcina Exohiko (jagnięcina, szpinak i ser nadziewany paczkami Filo), oraz Tagine z jagnięciny z karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze 10 składników; dodaj kotlety jagnięce. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
2
W rondlu. podsmaż zieloną cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj ocet i wino lub bulion i sok winogronowy; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok WinogronowySok Winogronowy
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Dodaj miętę i cukier. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 30 minut lub do momentu, gdy sos zostanie zredukowany do 3/4 szklanki. Szczep; wyrzucić miętę. Odłóż sos na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5
Nawlecz ćwiartki cebuli na metalowe lub namoczone drewniane szpikulce.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
6
Posmaruj solą i pieprzem. Wyrzuć marynatę z jagnięciny. Grilluj kotlety pod przykryciem na średnim ogniu przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnich termometr do mięsa powinien wskazywać 160; dobrze zrobione, 170). Grilluj szaszłyki cebulowe przez 2-3 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Na dużej patelni podsmaż zieloną cebulę i czosnek na oleju i maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj szpinak, sól i pieprz; smaż przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy szpinak zacznie więdnąć i zostanie podgrzany.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
9
Ułóż na półmisku do serwowania.
10
Usuń cebulę ze szaszłyków; umieść cebulę i kotlety jagnięce na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Składniki

3Średnia żółta cebula, posiekanaświeży szpinak dla niemowlątświeży szpinak dla niemowląt2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)11 funt cukinii,2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento3(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone wino lub 1 łyżka octu z czerwonego winawytrawne czerwone wino lub 1 łyżka octu z czerwonego wina2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone wino lub 1/2 szklanki bulionu wołowego i soku winogronowegowytrawne czerwone wino lub 1/2 szklanki bulionu wołowego i soku winogronowego1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiluźno zapakowane świeże liście mięty, posiekaneluźno zapakowane świeże liście mięty, posiekane2(zima)mielony świeży rozmaryn lub 2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozgniecionymielony świeży rozmaryn lub 2 łyżeczki suszonego rozmarynu, rozgnieciony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymiankumielony świeży tymianek lub 1 łyżeczka suszonego tymianku3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula2(zima)drobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula12sklasyfikowany trener motywacyjny 200-prądowykotlety jagnięce (1 cal grubości)kotlety jagnięce (1 cal grubości)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski1DashPłynny dym, opcjonalniePłynny dym, opcjonalnie2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwekOliwa z oliwek1małecebula posiekanacebula posiekana0(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprz do smakuSól i pieprz do smaku1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1Dużesłodka cebula, pokrojona w ćwiartkisłodka cebula, pokrojona w ćwiartki2(zima)Sos WorcestershireSos Worcestershire
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn