Jagnięcina z fetą w sosie pomidorowym

Jagnięcina z fetą w sosie pomidorowym
Jagnięcina z fetą z bogatym sosem pomidorowym zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 170 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ząbki czosnku, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 96%. Przyprawiona jagnięcina i feta gozleme ze specjalnym sosem pomidorowym, Pomidor Sezam Crusted Baranek Stojaki, oraz Suszone na słońcu pomidory i czosnek-Crusted Rack of Lamb są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Najpierw marynuj jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Umieść stojaki w niemetalicznym naczyniu i wymieszaj tymianek, olej, skórkę z cytryny, czosnek i połowę oregano w misce. Pocierać całą jagnięcinę, a następnie pozostawić do marynowania na co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. Ważne jest, aby gotować jagnięcinę z temperatury pokojowej, a nie na zimno w lodówce, więc jeśli gotujesz w ciągu 1 godziny lub tak, zostaw go z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Do sosu drobno posiekać łodygi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną lub szeroką zapiekankę, następnie dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj czosnek i łodygi, a następnie zmiękcz na 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
6
Dodać pomidory i pozostałe oregano, następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż sosy, popping pomidorków koktajlowych z drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich soków i nasion. Posiekać natkę pietruszki i dodać połowę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
W misce wymieszaj pozostałe liście pietruszki, fetę, skórkę, oregano i bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Gdy będziesz gotowy do gotowania jagnięciny, pozostaw większość smacznej marynaty na mięsie, doprawij ją dobrze solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie naciśnij skórkę na jedną stronę każdego kawałka. Posadź stojaki w sosie, skórką skierowaną do góry. Posypać gałązki tymianku z marynaty na jagnięcinę i do sosu, a następnie skropić wszystko z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Jagnięcinę smażyć w sosie, odsłoniętym, przez 20 minut (na różowe i soczyste mięso), aż skórka będzie złota i sos zgęstnieje. Pozostawić do odpoczynku na 10 minut, luźno przykryte, tak, że skórka nie go rozmokły, a następnie wyrzeźbić jagnięcinę między każdą kostką, aby kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Podawać chrupiące kotlety z łyżkami intensywnego, pieczony sos pomidorowy, i łatwe masłem pilaw cebuli i zieleni cytrynowej (przepisy poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
ZieloniZieloni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
11
Dekoruj tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn