Jagnięcina z fetą w sosie pomidorowym

Jagnięcina z fetą w sosie pomidorowym
Jagnięcina z fetą z bogatym sosem pomidorowym zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 170 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ząbki czosnku, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 96%. Przyprawiona jagnięcina i feta gozleme ze specjalnym sosem pomidorowym, Pomidor Sezam Crusted Baranek Stojaki, oraz Suszone na słońcu pomidory i czosnek-Crusted Rack of Lamb są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Najpierw marynuj jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Umieść stojaki w niemetalicznym naczyniu i wymieszaj tymianek, olej, skórkę z cytryny, czosnek i połowę oregano w misce. Pocierać całą jagnięcinę, a następnie pozostawić do marynowania na co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. Ważne jest, aby gotować jagnięcinę z temperatury pokojowej, a nie na zimno w lodówce, więc jeśli gotujesz w ciągu 1 godziny lub tak, zostaw go z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Do sosu drobno posiekać łodygi pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną lub szeroką zapiekankę, następnie dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj czosnek i łodygi, a następnie zmiękcz na 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
6
Dodać pomidory i pozostałe oregano, następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż sosy, popping pomidorków koktajlowych z drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich soków i nasion. Posiekać natkę pietruszki i dodać połowę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski1 Szklanka Szalotki Pokrojonej W Cienkie Paski
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
W misce wymieszaj pozostałe liście pietruszki, fetę, skórkę, oregano i bułkę tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Gdy będziesz gotowy do gotowania jagnięciny, pozostaw większość smacznej marynaty na mięsie, doprawij ją dobrze solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie naciśnij skórkę na jedną stronę każdego kawałka. Posadź stojaki w sosie, skórką skierowaną do góry. Posypać gałązki tymianku z marynaty na jagnięcinę i do sosu, a następnie skropić wszystko z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Jagnięcinę smażyć w sosie, odsłoniętym, przez 20 minut (na różowe i soczyste mięso), aż skórka będzie złota i sos zgęstnieje. Pozostawić do odpoczynku na 10 minut, luźno przykryte, tak, że skórka nie go rozmokły, a następnie wyrzeźbić jagnięcinę między każdą kostką, aby kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Podawać chrupiące kotlety z łyżkami intensywnego, pieczony sos pomidorowy, i łatwe masłem pilaw cebuli i zieleni cytrynowej (przepisy poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
ZieloniZieloni
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Dekoruj tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia35
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn