Jagnięcina z fetą w sosie pomidorowym
Jagnięcina z fetą z bogatym sosem pomidorowym zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 170 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest lubiany przez 114 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ząbki czosnku, ser feta, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 96%. Przyprawiona jagnięcina i feta gozleme ze specjalnym sosem pomidorowym, Pomidor Sezam Crusted Baranek Stojaki, oraz Suszone na słońcu pomidory i czosnek-Crusted Rack of Lamb są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Najpierw marynuj jagnięcinę.
Umieść stojaki w niemetalicznym naczyniu i wymieszaj tymianek, olej, skórkę z cytryny, czosnek i połowę oregano w misce. Pocierać całą jagnięcinę, a następnie pozostawić do marynowania na co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. Ważne jest, aby gotować jagnięcinę z temperatury pokojowej, a nie na zimno w lodówce, więc jeśli gotujesz w ciągu 1 godziny lub tak, zostaw go z lodówki.
Do sosu drobno posiekać łodygi pietruszki.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną lub szeroką zapiekankę, następnie dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Dodaj czosnek i łodygi, a następnie zmiękcz na 1 min.
Dodać pomidory i pozostałe oregano, następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, aż sosy, popping pomidorków koktajlowych z drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich soków i nasion. Posiekać natkę pietruszki i dodać połowę do patelni.
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
W misce wymieszaj pozostałe liście pietruszki, fetę, skórkę, oregano i bułkę tartą.
Gdy będziesz gotowy do gotowania jagnięciny, pozostaw większość smacznej marynaty na mięsie, doprawij ją dobrze solą i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie naciśnij skórkę na jedną stronę każdego kawałka. Posadź stojaki w sosie, skórką skierowaną do góry. Posypać gałązki tymianku z marynaty na jagnięcinę i do sosu, a następnie skropić wszystko z odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Jagnięcinę smażyć w sosie, odsłoniętym, przez 20 minut (na różowe i soczyste mięso), aż skórka będzie złota i sos zgęstnieje. Pozostawić do odpoczynku na 10 minut, luźno przykryte, tak, że skórka nie go rozmokły, a następnie wyrzeźbić jagnięcinę między każdą kostką, aby kotlety.
Podawać chrupiące kotlety z łyżkami intensywnego, pieczony sos pomidorowy, i łatwe masłem pilaw cebuli i zieleni cytrynowej (przepisy poniżej).