Jagnięcina owocowa tagine
Owocowa jagnięcina tagine zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Na 4,04 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 849 kalorii, 38g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ciecierzycy, pomidora, moreli i kolendry. 354 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Tagine Jagnięcy.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej w zapiekance i brązową jagnięcinę ze wszystkich stron. Jagnięcinę wyłóż na talerz, następnie dodaj cebulę i marchew i gotuj przez 2-3 min, aż się zezłoci.
Dodać czosnek i gotować przez 1 min więcej. Wymieszać przyprawy i pomidory i doprawić. Jagnięcinę z powrotem do ciecierzycy i moreli.
Zalać bulion, wymieszać i doprowadzić do duszenia. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na 1 godzinę.
Jeśli jagnięcina jest jeszcze trochę twarda, daj jej 20 minut więcej do miękkości. Gdy jest gotowy, pozostaw go do odpoczynku, aby nie był gorący, a następnie podawaj z granatem i ziołami, z kuskusem lub ryżem obok.