Jagnięcina i ziemniaki Bori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj jagnięcinę i ziemniaki Bori. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 752 kalorie, 30g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.6 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz garam masala, jagnięcina, liście kolendry i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Jagnięcina i ziemniaki Vindaloo, Resztki placka jagnięcego i ziemniaczanego, oraz Patelnia z jagnięciną i ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzać ciężką patelnię i na sucho upiec migdały, orzechy nerkowca, orzeszki ziemne, ciecierzycę, nasiona sezamu i cebulę i gotować na niskim poziomie przez 5 minut.
Zdjąć z patelni.Teraz dodać nasiona kolendry, nasiona kminku, Suszone czerwone chilli i desicated kokosa. Gotować przez 3 minuty.Wszystkie prażone orzechy i przyprawy umieścić w blenderze z wodą i zmiksować na pastę. Ustaw pastę z jednej strony i umyj blender.
Pokrój świeży kokosowy na kawałki i włóż do blendera z 2 szklankami wody i upłynnij. Odcedzić płyn i odstawić na bok.Miąższ tamaryndowca namoczyć w 1/2 szklanki wody.
Rozgrzać olej w dużym garnku i usmażyć goździki, cynamon, ziarna pieprzu i połowę liści curry, smażyć przez 2 minuty.
Dodać ziemniaki i sól i smażyć przez 5 minut.
Ziemniaki wyjąć i odstawić na bok.
Dodaj pokrojoną cebulę do garnka i smaż przez 8 minut
Dodać mięso i smażyć przez 5 minut.
Dodaj 3 szklanki wody i liście curry i sól do smaku, gotować przez 40 minut na małym ogniu.
Dodaj mieszankę orzechów i przypraw, kurkumę i garam masala, zielone chilli i wodę tamaryndowca. Wymieszać wszystko razem.
Dodać ziemniaki, mleko kokosowe, liście kolendry i miętę, gotować pod przykryciem przez 30 min lub do miękkości mięsa.
Podawać z gotowanym ryżem i jajkiem curry.