Jagnięcina duszona z pigwą (Kidonato)
Jagnięcina duszona z pigwą (Kidonato) może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis zawiera 4 porcje z 465 kalorii, 30g białka, oraz 20g tłuszczu każdy. Za $7.15 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i podnieś masło, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony cynamon, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamonowe Skręty jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona łopatka wieprzowa z pigwą, Jagnięcina i pigwa Tagine, oraz Tunezyjski przepis na gulasz z jagnięciny i pigwy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek do wędzenia na średnim ogniu.
Dodaj jagnięcinę i smaż, aż dobrze się zrumieni ze wszystkich stron, a następnie odstaw na bok. Zmniejsz ogień do średniego, następnie dodaj masło i cebulę i gotuj, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta.
Wlej wodę, a następnie dopraw solą, pieprzem, cynamonem i cukrem.
Dodaj smażone kawałki jagnięciny i pigwę pokrojoną w ćwiartki. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu.
Dusić kidonato na średnim ogniu przez 1 godzinę lub do miękkości jagnięciny, w razie potrzeby dodając dodatkową wodę.