Jagnięcina 4-Godzinna
4-godzinna jagnięcina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 7,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 60g białka, oraz 27 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka czosnku, noga jagnięcina, oliwa z oliwek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Siedmiogodzinna noga jagnięca, Siedmiogodzinna noga jagnięca, oraz Trzygodzinne baranie baranie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Jagnięcinę natrzeć oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać bardzo duży holenderski piekarnik, taki jak Le Creuset na średnim ogniu, aż do jego gorąca.
Dodać jagnięcinę i zapiekać ze wszystkich stron przez około 12 minut, aż się zarumienią.
Jagnięcinę wyjąć na talerz.
Dodaj wino i 2 szklanki wody na patelni i gotować przez minutę lub dwie, skrobanie się wszystkie brązowe kawałki na dnie.
Dodać czosnek, rozmaryn, tymianek i liście laurowe i jagnięcinę na wierzchu.
Umieść pokrywkę na garnku i piecz w piekarniku przez 4 godziny, od czasu do czasu fastrygując. (Jeśli nie masz pokrywki, możesz ją szczelnie przykryć 2 warstwami folii aluminiowej.)
Po 4 godzinach jagnięcina powinna być niesamowicie delikatna i spadać z kości.
Wyjąć jagnięcinę na talerz, przykryć szczelnie folią i pozostawić na spoczynek. SOS przecedzić do rondla i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aby zmniejszyć. Jagnięcina będzie zbyt delikatna, aby pokroić; podawać na ciepło z łyżkami i sosem.