Jagnięcina miodowa z sosem jabłkowym

Jagnięcina miodowa z sosem jabłkowym
Jagnięcina z sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 4,28 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Mieszanka cydru jabłkowego, sól i pieprz, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Garnek Crock Honeyed Lamb, Kotlety Jagnięce Marynowane Z Cebulą Miodową, oraz Sos Z Cydru.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć patelnię z folią aluminiową, pozwalając na powieszenie folii z każdej strony patelni, aby stworzyć namiot foliowy, który nie dotknie mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieść nogę jagnięciny w wyłożonej folią patelni do pieczenia. Rozgrzać 1/4 szklanki miodu w małym rondlu na małym ogniu, a miód posmarować całą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Posypać solą i czarnym pieprzem do smaku, i umieścić gałązkę rozmarynu na jagnięcinę. Wyciągnij końce folii aluminiowej razem nad jagnięciny, i szczypać końce razem, aby namiot folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
4
Piecz jagnięcinę w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuuj pieczenie przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Otwórz folię i piecz dodatkowe 20 minut, aby chrupiące na zewnątrz mięsa. W przypadku średnio rzadkich smażyć, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część odczyta 140 stopni F (60 stopni C.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i połóż na rozgrzanym talerzu, aby odpocząć około 15 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Do rondla wlać kapiele z patelni i owinąć jagnięcinę luźno w folię, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Do rondla wlać twardy cydr i 2 łyżki miodu z jagnięcymi kroplami i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż sos zmniejszy się o około połowę, około 10 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki i łyżkę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr TwardyCydr Twardy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn