Jagnięcina i ziemniaki Bori

Jagnięcina i ziemniaki Bori
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj jagnięcinę i ziemniaki Bori. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 752 kalorie, 30g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.6 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz garam masala, jagnięcina, liście kolendry i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Jagnięcina i ziemniaki Vindaloo, Resztki placka jagnięcego i ziemniaczanego, oraz Patelnia z jagnięciną i ziemniakami.

Instrukcje

1
Rozgrzać ciężką patelnię i na sucho upiec migdały, orzechy nerkowca, orzeszki ziemne, ciecierzycę, nasiona sezamu i cebulę i gotować na niskim poziomie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Zdjąć z patelni.Teraz dodać nasiona kolendry, nasiona kminku, Suszone czerwone chilli i desicated kokosa. Gotować przez 3 minuty.Wszystkie prażone orzechy i przyprawy umieścić w blenderze z wodą i zmiksować na pastę. Ustaw pastę z jednej strony i umyj blender.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Pokrój świeży kokosowy na kawałki i włóż do blendera z 2 szklankami wody i upłynnij. Odcedzić płyn i odstawić na bok.Miąższ tamaryndowca namoczyć w 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzać olej w dużym garnku i usmażyć goździki, cynamon, ziarna pieprzu i połowę liści curry, smażyć przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać ziemniaki i sól i smażyć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
6
Ziemniaki wyjąć i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
7
Dodaj pokrojoną cebulę do garnka i smaż przez 8 minut
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać mięso i smażyć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Dodaj 3 szklanki wody i liście curry i sól do smaku, gotować przez 40 minut na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście CurryLiście Curry
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Dodaj mieszankę orzechów i przypraw, kurkumę i garam masala, zielone chilli i wodę tamaryndowca. Wymieszać wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Garam MasalaGaram Masala
TamaryndTamarynd
KurkumaKurkuma
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
11
Dodać ziemniaki, mleko kokosowe, liście kolendry i miętę, gotować pod przykryciem przez 30 min lub do miękkości mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
12
Podawać z gotowanym ryżem i jajkiem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Groszek Goya®Groszek Goya®
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn