Jagnięcina Glazurowana miodowo-Curry z prażonymi winogronami i żurawiną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj miód-Curry glazurowaną jagnięcinę z prażonymi winogronami i żurawiną. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 1G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać curry, pieprz, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 14%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Pieczona Żurawina i winogrona z rozmarynem, Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym, oraz Pieczona Żurawina, Ricotta I Miodowe Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę posypać ze wszystkich stron curry, solą i pieprzem.
W międzyczasie przygotuj pieczone winogrona i żurawinę zgodnie z zaleceniami.
Jagnięcinę ugotować w 1 łyżce. gorący olej w 12-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu 6 do 7 minut, często zmieniając się w brązowe szczyty i boki.
Miejsce jagnięcina, mięso po bokach, w patelni. Wymieszać miód i pozostałe 4 łyżki. oliwa z oliwek; mieszanka pędzla na wierzchy i boki jagnięciny.
Piec w temperaturze 425 przez 15-18 minut lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 13
Wyjąć jagnięcinę z piekarnika; odstawić 10 minut.
Pokroić w kotlety i podawać z prażonymi winogronami i żurawiną.
Dekorować, w razie potrzeby.