Jadalne Kamienie
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Jadalne kamienie mogą być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 111 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 23 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, wodę, cebulkę czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Blarney Stones, Sałatka Sticks 'n' Stones, oraz Scories De Vulcan / Lava Stones Cookies # SundaySupper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej do małego, głębokiego rondla i umieścić na górze kuchenki (kuchenki) lub na bardzo niskim i stałym ogniu, upewniając się, że nie osiąga bardzo wysokiej temperatury.
Podgrzewanie oleju można również wykonać nad krawędzią góry kuchenki, tak aby odbywało się tak delikatnie, jak to możliwe. Gdy olej jest ciepły, umieść w oleju oddzielone, nieobrane ząbki czosnku i gotuj je delikatnie przez około 2 godziny. Powinny być delikatne, łatwe do obierania i dokładnie impregnowane olejem. Gdy jest gotowy, odcedzić olej, obrać ząbki czosnku, zmiażdżyć, następnie przepuścić przez chinois i odstawić.
Umieść kaolin, laktozę, czarny barwnik i sól w misce i wymieszaj, stopniowo dodając wodę. Mieszanka może wydawać się zbyt sucha na początku, ale po pozostawieniu na godzinę lub dłużej upłynni i opracuje konsystencję podobną do jogurtu, odpowiednią do powlekania gotowanych ziemniaków, grubych, ale nie płynnych.
Delikatnie oczyść ziemniaki miękką szczotką. Nie obierać. Osoloną wodę zagotować w dużym rondlu, następnie dodać ziemniaki. Gotować przez 15-20 minut, w zależności od wielkości ziemniaków, bez ich rozgotowywania.
Odcedzić je i umieścić na blasze do pieczenia.
Przebić najbardziej płaską stronę każdego ziemniaka czubkiem szaszłyka.
Wyjmij szaszłyk i włóż tępy koniec do tego samego otworu, aż dotrze mniej więcej do środka ziemniaka. Mieszaj mieszaninę kaolinu aż do całkowitego połączenia i uzyskania prawidłowej konsystencji. Zanurz ziemniaki w mieszaninie, całkowicie pokrywając je. Włóż końce szaszłyków do otworów perforowanej blachy do pieczenia, aby były utrzymywane w pozycji pionowej.
Umieść arkusz w kuchence lub piekarniku w niskiej temperaturze-50 ° C—120 ° F) - na około 30 minut lub do momentu wyschnięcia powłoki do uzyskania ostrej tekstury. Kontrastuje to z gładkością wnętrza ziemniaka, który dzięki zabezpieczeniu tej "skorupki" będzie delikatny i kremowy.
Umieść czosnek confit w wysokiej zlewce, dodaj żółtko i połącz z ręcznym blenderem, aż mieszanina utworzy emulsję. W międzyczasie powoli wlewaj olej, uważając, aby emulsja nie straciła stabilności. Po przygotowaniu dodajemy sól do smaku i odstawiamy do przykrytej miski.
Prezentacja i wykończenie
Kilka wypolerowanych kamieni rzecznych wielkości ziemniaków pokrytych szarą glinką podgrzewać w piekarniku w temperaturze 70°C (160°F) przez 5-7 minut. Kamienie dodadzą wykończenia prezentacji i utrzymają ziemniaki na dłużej w cieple.
Ziemniaki podawać między kamieniami.
Podawać czubatą porcję alioli w mniejszych, pojedynczych potrawach. Ziemniaki należy jeść palcami, a pierwszy kęs należy wziąć bez sosu. Podkreśli to różnicę w fakturze między powłoką a jej zawartością. Następnie ziemniaki należy zanurzyć w alioli.
From Mugaritz: a Natural Science of Cooking by Andoni Luis Aduriz,© 2012 Phaidon Press Limited