Jack Quesadillas z salsą żurawinową

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Jack Quesadillas z Salsan żurawiny spróbować. Jedna porcja zawiera 338 kalorii, 14g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, tortille z mąki, cały jagodowy sos żurawinowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Monterey Jack Quesadillas z salsą gruszkową, Quesadillas z salsą cebulowo-żurawinową, oraz Quesadillas z salsą cebulowo-żurawinową.
Instrukcje
Aby przygotować salsę, połącz pierwsze 7 składników. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować quesadillas, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj 1/4 szklanki pokrojonej cebuli na patelnię; smażyć 3 protokół lub do miękkości.
Usuń cebulę z patelni; zmniejsz ogień do średniego.
Posypać 2 łyżki sera na każdej z 4 tortillas. Na wierzchu każdej tortilli pokrytej serem jedną czwartą cebuli, 1/2 szklanki indyka, 2 łyżki sera i 1 tortilla.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj 1 quesadilla na patelnię; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane i topi się ser. Powtórz z pozostałymi quesadillas.
Każdą quesadillę pokroić na 6 klinów.
Podawać z salsą żurawinową i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.