Jack-o-latarnia ciasto dyniowe z nadzieniem Nutella
Ciasto dyniowe Jack-o-lantern z nadzieniem Nutella to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosiło Ci to pragnienie Kirbie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jack-o-latarnia ciasto dyniowe z nadzieniem Nutella, Jack-o ' - Lantern Orange-Pumpkin Pie, oraz Chocolate Pumpkin Jack-O ' - Lantern Pancakes dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
W dużej misce wymieszać cukier, olej, dynię i jajka. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon.
Dodać mieszaninę mąki do mokrej mieszaniny i mieszać na dużej prędkości przez około 5 minut, aż ciasto jest gładkie i nie grudki mąki pozostają.
Smaruj foremki z dyni. Łyżka ciasto do każdej formy, aż około 1/2 pełne.
Dodaj jedną czubatą łyżeczkę Nutelli do środka każdej formy. Łyżka więcej ciasta do każdej wkładki cupcake tak, że Nutella jest pokryta i formy cupcake są o 2/3 pełne.
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 15-20 minut lub do momentu, aż blaty będą twarde i wykałaczka włożona z boku wyjdzie czysta. Jeśli włożysz go tam, gdzie jest Nutella, tylko stopiona Nutella powinna trzymać się wykałaczki, a nie niegotowanych okruchów ciasta.
Po ostygnięciu ciasta użyj gotowego Zielonego lukru, aby wyłożyć liście na wierzch. Udekoruj twarze jack-o-lantern jadalnym czarnym długopisem.