Jabłka pieczone w cieście z sosem śliwkowym
Need a wegetariańska przystawka? Jabłka pieczone w cieście z sosem śliwkowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 715 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mąkę, cukier, śliwki śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Pieczone krewetki kokosowe z sosem czosnkowym śliwkowym, Pieczone jabłka z sosem Calvados, oraz Pieczone jabłka z sosem Rumowo-karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić mąkę z cukrem i solą. Używając blendera do ciast, pokroić w maśle, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. W małej misce ubić jajko z żółtkiem, a następnie ubić w wodzie.
Skropić jajko na mieszaninie mąki i wymieszać widelcem, aby lekko wymieszać składniki. Wyciśnij delikatnie, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Podziel go na pół, wklep każdą połowę w dysk i owiń w plastik. Przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Na posmarowanej mąką powierzchni roboczej zwiń 1 krążki ciasta w szorstki prostokąt o wymiarach 9 na 24 cale o grubości około 1/8 cala. Używając talerza jako prowadnicy, Wytnij trzy 8-calowe Naboje.
Przenieś je na dużą blachę do pieczenia z plastikową folią między nimi, aby zapobiec przyklejeniu. Powtórzyć z pozostałym krążkiem ciasta.
Wyciąć dekoracje liści z resztek do wykorzystania do dekoracji. Przechowywać w lodówce rundy i dekoracje do firmy, co najmniej 20 minut.
Wyjąć z lodówki i odstawić do giętkości, o 2 protokół.
Lekko naoliwić dużą blachę do pieczenia. Przykryj ciasto na każde jabłko i zawiń jabłka bez rozciągania ciasta, chowając je wokół i pod spodem, tworząc zgrabne opakowanie.
Przenieść jabłka do blachy do pieczenia. Za pomocą małego noża zrób dziurę w cieście na górze każdego jabłka i wciśnij laski cynamonu po przekątnej przez otwory i do jabłek, tworząc łodygi.
Posmaruj ciasto z ubitym jajkiem i piecz jabłka przez około 1 godzinę, lub aż będą ugotowane i ciasto będzie ładnie rumiane.
Na dużej patelni, posypać śliwki z cukrem i doprowadzić do duszenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Dobrze wymieszać, przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś śliwki do dużej żaroodpornej miski.
Dodaj Armagnac na patelni i dusić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż płyn do gotowania jest syropy, o 3 protokół.
Niech jabłka ostygną na blasze do pieczenia przez około 5 minut. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś jabłka na talerze.
Podawać z sosem śliwkowym.