Jabłka karmelowe czarno-białe
Czarno-białe karmelowe jabłka to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 1143 kalorie. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz karmelki, półsłodkie kromki czekolady, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Spooky Black Caramel Apples, Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka umyć i osuszyć; usunąć łodygi. Włóż patyczki rzemieślnicze do końca łodygi każdego jabłka; odłóż na bok.
Połącz karmelki, wanilię i 1 łyżkę wody w szklanej misce do mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa na wysoki 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy.
Zanurz każde jabłko w mieszaninie karmelu szybko, pozwalając nadmiar karmelu kapać.
Zwijamy w posiekane orzechy pekan; układamy na lekko nasmarowanym papierem woskowym. Schłodzić co najmniej 15 minut.
Kuchenka mikrofalowa półsłodkie kromki czekolady w wysokiej 90 sekund lub do stopienia, mieszając dwa razy; ostudzić 5 minut.
Wlać czekoladę tam, gdzie spotykają się patyczki rzemieślnicze i jabłka, pozwalając czekoladzie kapać po bokach jabłek. Mikrofalowe kąski białej czekolady w wysokiej 60 sekund lub do stopienia, mieszając jeden raz; skropić równomiernie na półsłodkiej czekolady. Nacisnąć połówki orzechów pekan na czekoladę, w razie potrzeby. Schłodzić 15 minut lub do zestawu.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy karmelków Kraft.