Jabłko z pekan Tamale jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sól, kukurydza, pekan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Szpinakowa Z Pieczonym Jabłkiem, Pekanem I Kurczakiem Z Jabłecznikiem, Jabłko Pecan Pie Cronuts z jabłkowym cydrem Karmel mżawka, oraz Sałatka z chipsów jabłkowych, Gorgonzoli i orzechów pekan z winegretem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Oczyść i namocz kukurydzę w ciepłej wodzie przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
W misce ręcznie wymieszać masę, olej, proszek do pieczenia i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zimne Mleko Do Podania
(albo Zwykłe)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać brązowy cukier i cynamon i dobrze wymieszać. Delikatnie wymieszać nadzienie z szarlotki i orzechów pekan. Dla małych tamales, umieścić około 3 łyżki nadzienia na gładkiej stronie 1 cornhusk i owinąć. Nie ma zasady owijania tamales, po prostu rób, co możesz i baw się dobrze. Jednak pomocne jest Rozdzieranie łuski kukurydzy na paski i używanie jako więzi do trzymania razem każdego tamale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nadzienie Do Szarlotek
Ramię
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Tamales
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
5
Doprowadzić wodę do wrzenia w garnku tamale lub parowcu. Pary tamales na średnim ogniu, aż masa nie jest już biały i ciasta, o 40 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie.
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
Bright aromatic florals, cassis and red fruits complementing spice and savoury notes. The palate is supple and harmonious, with interesting layers and umami elements, fine texture and a lovely balanced finish.