Jęczmień i grzyby z fasolą

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych, wegetariańskich laktoovo i wegańskich do swojej skrzynki z przepisami, jęczmień i grzyby z fasolą mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 184 kalorii , 11 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 94 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako tani dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jęczmienia, bulionu warzywnego, grzybów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje świetną ocenę Spoonacular wynoszącą 92% . Podobne przepisy znajdziesz w przepisach : Smażone dzikie przegrzebki z ciecierzycą i jęczmieniem , Czarna fasola i zielony groszek z ryżem i jęczmieniem oraz Fettuccine z fasolą, brokułami i grzybami .
Instrukcje
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu, dodaj pieczarki, cebulę, seler i czosnek.
Wymieszaj jęczmień z bulionem warzywnym w rondlu. Doprowadź do wrzenia, przykryj i zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 45–50 minut, aż jęczmień będzie miękki.
Wymieszaj białą fasolę z mieszanką jęczmienną. Gotuj około 5 minut, aż fasola się podgrzeje.