Irlandzki chleb sodowy cioci Kathy

Irlandzki chleb sodowy cioci Kathy jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 433 kalorie. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. dzień św. Patryka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, kminek, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Tłuszcz i mąka ciężka patelnia.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, rodzynki, kminek, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać jajka, maślankę i mleko do mieszaniny mąki; mieszać, aż równomiernie włączone.
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż gdy chleb jest stuknięty na górze brzmi pusto, około 75 minut.