Irlandzka Zupa Ziemniaczana
Irlandzka zupa ziemniaczana to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. 219 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka boczku, soli i pieprzu, odparowanego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Irlandzka Zupa Ziemniaczana, Irlandzka Zupa Ziemniaczana, oraz Irlandzka Zupa Ziemniaczana Z Boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić plastry boczku na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu, pokruszyć i odstawić.
Ugotować i wymieszać cebulę i seler w pozostałym tłuszczu boczku na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta i miękka.
Odcedzić nadmiar tłuszczu, następnie wymieszać z ziemniakami.
Dodaj wodę, aby pokryć wszystkie, ale 1 cal ziemniaków. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć do średnio niskiego, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół, często mieszając. Wymieszaj odparowane mleko i kontynuuj gotowanie, aż się ogrzeje. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem wymieszać z boczkiem.