Irish Soda Bread IV

Irish Soda Bread IV może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 601 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów europejskiej kuchni. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy.
Instrukcje
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól wymieszać w dużej misce. Użyj palców lub noża do ciast, aby nacisnąć masło lub margarynę, jak skórka z ciasta. Gdy mieszanka wygląda dobrze i krucho, dodaj rodzynki i kminek.
Wymieszać, a następnie dodać jajka, maślankę i śmietanę. Jeśli mieszanina nie jest wilgotna, dodaj mleko.
Wlać do dwóch natłuszczonych i lekko posypanych mąką patelni bochenkowych lub patelni.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 45 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do chleba wyjdzie czysta.