Irish Cream Pie
Przepis Irish Cream Pie może zaspokoić Europejskie pragnienie w około 5 godzin i 30 minut. Na 96 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mleko, mąkę, Likier irish cream i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°. W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki skórki, aż do miękkiego ciasta formy. Naciśnij mocno i równomiernie na dole i boku nieoczyszczonej 9-calowej szklanej płytki ciasta.
Piec 12 do 15 minut lub do jasnobrązowego. Całkowicie schłodzić na stojaku chłodzącym, około 30 minut.
W rondlu 3-ćwiartkowym podgrzewaj mleko i pianki na małym ogniu, stale mieszając, aż pianki się stopią. Przechowywać w lodówce około 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina kopce lekko po upuszczeniu z łyżką. (Jeśli mieszanina stanie się zbyt gęsta, umieść rondel w misce z ciepłą wodą; mieszaj mieszaninę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.) Stopniowo wymieszać z likierem.
W schłodzonej średniej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż stanie się sztywna. Złożyć mieszaninę prawoślazu na bitą śmietanę.
Posypać startą czekoladą. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny, ale nie dłużej niż 48 godzin. Przechowywać w lodówce.