Irish Coffee Sundaes z karmelowym sosem Whiskey
Przepis Irish Coffee Sundaes z karmelowym sosem Whiskey może zaspokoić Twoje europejskie pragnienie w mniej więcej 5 godzin. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jest idealny do dzień św. Patryka. Przepis ten zachwycił 379 osób. Mieszanka białka jaja, granulki kawy rozpuszczalnej, lody kawowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, Irish Whiskey Caramel Sauce, oraz Irish Coffee Profiteroles z czekoladowym sosem Whiskey dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku. Wyłożyć blachę z obramowaniem za pomocą nieprzywierającej wkładki do pieczenia lub wyłożyć ją folią i lekko folią olejową.
W misce ubić białko z cukrem, kawą w proszku i szczyptą soli do wymieszania. Wymieszać orzechy włoskie, aż będą pokryte.
Rozprowadzić mieszaninę na 10–na 8-calowy prostokąt na patelni.
Piec, aż crisp wyschnie w dotyku, 20 do 25 minut.
Przenieś patelnię do stelaża, aby całkowicie ostygła.
Poluzuj ostre za pomocą metalowej szpatułki i rozbij na małe kawałki.
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 2-kwartowym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotuj bez mieszania, ale myj kryształy cukru szczotką zanurzoną w zimnej wodzie, aż syrop zacznie się złocić, około 5 minut. Nadal gotować, wirując patelnię od czasu do czasu, aż syrop stanie się głębokim złotym karmelem.
Wyjmij patelnię z ognia i ostrożnie dodaj whisky, śmietanę i sól(mieszanina pęknie, a para i karmel stwardnieje).
Odstawić patelnię do ogrzania i dusić, mieszając, aż karmel się rozpuści i sos będzie gładki. Chłodny do ciepłego.
SOS podawać na gałkach lodów kawowych, a następnie posypać chrupiącym orzechem.
* Crisp może być wykonany 4 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej. (Uważaj, choć; jest tak pyszne, będzie trudno oprzeć się pożreć wszystko, zanim goście przyjadą!) * Sos można przygotować 4 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Ponownie ogrzać do podania. Wszelkie resztki sosu będą przechowywane, schłodzone, co najmniej 1 tydzień.