Indywidualne Tatiny z pigwy z lodami z mleka owczego
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 937 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.79 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jeśli masz złote rodzynki, ciasto francuskie z masłem, obrane pigwy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pomidor Tates Tatins, Camote Tartes Tatins z pestkami dyni kruche, oraz Individual Carolina brzoskwiniowa Tarte Tatins z lodami cytrynowymi.
Instrukcje
W dużym rondlu, połączyć 1 1/2 szklanki cukru z wanilii i nasion i wody. Gotować na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, około 8 minut.
Dodać kliny pigwy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości, około 2 godzin; od czasu do czasu zanurzyć pigwy w cieczy kłusującej.
Pigwy niech ostygną w płynie.
Roztopić masło na średniej patelni.
Posypać Pozostałe 1 1/3 szklanki cukru na maśle i gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż cukier po prostu zaczyna brązowieć na brzegach, o 2 protokół. Gotować, mieszając delikatnie, aż karmel zmieni kolor na ciemny złoty, 6 do 8 minut. Natychmiast wlać karmel do ośmiu ramekinów o szerokości 4 cali (Pojemność 1 1/3 szklanki). Obracaj Karmel w ramekinach, aby pokryć DNA.
Odcedzić pigwy i ułożyć kliny w ramekinach w nakładających się kręgach; rozsypać rodzynki na wierzchu.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto francuskie o grubości 1/8 cala. używając dużego kutra do ciastek lub małej miski, Wytnij osiem 4-calowych rund z ciasta; zrób dwie 1-calowe szczeliny na środku każdej. Dodać pigwy z rund ciasta i piec przez około 45 minut, lub do momentu, gdy skórka jest złoty i soki są bulgotanie.
Lekko ostudzić, następnie odwrócić na talerze.
Podawać z lodami z owczego mleka.