Indywidualne serniki pomarańczowo-czekoladowe
Ten przepis służy 6 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajko, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Serniki Indywidualne z sosem pomarańczowo-żurawinowym, Serniki Indywidualne, oraz Serniki Indywidualne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: mini muffin tin
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz pokruszone wafle czekoladowe z roztopionym masłem.
Do każdej filiżanki mini-muffin włożyć szczelnie zapakowaną łyżeczkę mieszanki wafli i mocno docisnąć.
W maszynce połączyć ser ricotta, ser śmietankowy, 1/4 szklanki cukru, połowę skórki pomarańczowej i jajko. Zmiksować na gładką masę. Lekko posmaruj boki puszki mini muffin masłem. Filiżanki napełnić ok. 1 1/2 łyżki masy sernikowej.
Umieść puszkę mini muffin w naczyniu do pieczenia i wlej do naczynia do pieczenia wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy boków puszki mini muffin.
Przenieś puszkę mini muffin do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut. Przechowywać w lodówce przez 15 minut. Użyj małego noża, aby delikatnie wyjąć serniki z filiżanek.
Tuż przed podaniem połącz pozostałą skórkę pomarańczową z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Każdy sernik wymieszać z około 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej i podawać.