Indywidualne Puddingi Bananowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać indywidualne bananowe puddingi spróbować. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bananów, śmietany, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pojedyncze Pełnoziarniste Puddingi Cynamonowe Bananowe, Indywidualne letnie puddingi, oraz Indywidualne Letnie Puddingi.
Instrukcje
Na średniej patelni wymieszać cukier, mąkę i sól. Powoli wlać mleko. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować, około 8 minut. Delikatnie gotować przez 3 minuty.
Żółtka umieścić w średniej misce.
Trzepaczka do miksowania.
Ubijając stale, powoli mżawka w 1/2 szklanki gorącej mieszanki mleka. Natychmiast przenieść mieszaninę żółtka do mieszaniny mleka na patelni. Gotować, stale mieszając, około 2 minut.
Zdjąć z ognia; ubić na maśle i wanilii.
Wlać przez sito o drobnych oczkach do czystej miski. Przykryć folią, naciskając folię bezpośrednio na powierzchnię puddingu.
Ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Ubijaj śmietanę z cukrem i wanilią, aż uformują się miękkie szczyty. 1/2 budyniu podzielić na 4 miski. Na wierzchu 1/2 bananów i wafli.
Dodaj pozostały budyń, banany i wafle. Wierzch z bitą śmietaną.