Indywidualne letnie puddingi
Indywidualne letnie puddingi to bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 101 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Sprawdza się jako deser w rozsądnej cenie. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jagód, cukru, crème de cassis i chleba bochenkowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Indywidualne letnie puddingi, Indywidualne Letnie Puddingi, oraz Indywidualne Puddingi Bananowe.
Instrukcje
Odrywają jagody od łodyg i truskawki poszycia. Odrzuć wszystkie, które są squashy lub przejrzałe. Wrzucić jagody delikatnie w rondlu nonstick z cukrem i Cassis lub wody.
Podgrzewaj patelnię, aż zacznie skwierczeć. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty lub aż owoce zaczną krwawić i zmiękną.
Delikatnie wymieszać, następnie schłodzić do temperatury pokojowej. Przecedzić owoce przez plastikowe sito do niemetalicznej miski przez około 10 minut lub aż soki przestaną kapać.
Przygotuj 8 filiżanek do cappuccino lub herbaty (około 200 ml). Za pomocą 2 noży (OK. 10cm i 6cm, ale sprawdzić na górze i na dole miseczek), wyciąć 8 rund chleba każdego rozmiaru.
Wyciąć skorupy off 8 więcej plastrów i pokroić na pół. Paski te powinny mieć mniej więcej taką samą głębokość jak miseczki.
Małe krążki chleba zanurz w zarezerwowanych sokach i naciśnij w filiżankach. Zanurz proste plastry w soku i naciśnij po bokach. Łyżka w owocach, naciskając z tyłu łyżki do firmy. Do soku zanurz ostatni z rund chleba; naciśnij na górze. Wyluzuj przez noc.
Gdy będziesz gotowy do podania, poluzuj blaty chleba czubkiem noża stołowego. Przytrzymaj talerz deserowy nad budyniem, a następnie odwróć się do góry nogami, dobrze potrząsając. Puddingi powinny łatwo się wysunąć; jeśli nie, poluzuj delikatnie boki nożem.
Na wierzch puddingów wlać pozostały sok. Udekoruj pozostałymi owocami; podawaj z nalewaną śmietaną.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "