Indyk Świeżo-Ziołowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka ze świeżymi ziołami. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 70g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na $1.49 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, szczypiorek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Świeże zioła i cytrusy solanka z indyka, Indyk z morelą w sosie ze świeżych ziół, oraz Dip Ze Świeżych Ziół.
Instrukcje
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić. Indyka dokładnie opłukać zimną wodą; osuszyć. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz szałwię, 2 łyżeczki szczypiorku, 1 łyżeczkę tymianku i 1 łyżeczkę natki pietruszki w małej misce. Mieszankę szałwii wcierać pod rozluźnioną skórę i wewnątrz jamy ciała. Wiązać końce nóg sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; tuck pod ptakiem.
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania lub na stojaku ustawionym na płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 350 przez 3 godziny lub aż termometr zarejestruje 18
(Przykryj indyka luźno folią, jeśli zrobi się zbyt brązowy.)
Wyjąć indyka z piekarnika. Przykryć luźno folią; odstawić na co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Seal bag; odcięcie 1 dolnego rogu torby.
Kapiele spuścić do średniego rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu dotrze do otworu. Wymieszać w 2 1/2 szklanki bulionu i sherry. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 10 minut.
Połączyć 1/4 szklanki bulionu i mąki w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać z mieszaniną sherry i doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Wymieszać 2 łyżki natki pietruszki, 1 łyżeczkę szczypiorku i 1 łyżeczkę tymianku.