Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym
Cydr-Basted Indyk z pieczonym sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 856 kalorii. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz mielony cynamon, gałązki tymianku, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Sos Z Indyka Jabłkowego, oraz Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym.
Instrukcje
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników w małym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodać 1/2 łyżeczki cynamonu; doprowadzić płyn do wrzenia. Odstawić płyn na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
4
Wymieszaj 2 ćwiartki jabłek, cebulę, tymianek, liście szałwii i 1/4 łyżeczki cynamonu w dużej misce.
Główną jamę posypać solą i pieprzem. Łyżka mieszanki jabłkowej do głównej jamy. Końcówki skrzydeł włóż pod indyka; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cała Turcja
Do Konserwowania,
7
Włożyć indyka do dużej patelni. Pierś i nogi indyka natrzeć masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Indyka
Masło
Cała Turcja
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
8
Połowę płynu do fastrygowania zalać indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
9
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
10
Pieczony indyk 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
11
Pozostałą ciecz zalewamy indykiem. Piecz 2 godziny, często fastrygując sokami z patelni i dodając 1 szklankę (lub więcej) wody do patelni, jeśli soki odparowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodaj wszystkie plastry jabłka do soków na patelni wokół indyka. Przykryć indyka luźno folią, aby nie brązowieć zbyt szybko. Kontynuuj pieczenie, aż jabłka będą miękkie, indyk będzie głęboko brązowy, a termometr włożony w najgrubszą część uda wyniesie 79°, często fastrygując sokami z patelni, około 1 godziny 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
Patelnia
13
Przelej indyka na talerz. Namiot luźno z folią; odstawić na 30 minut (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
1
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka z soków z patelni do miski.