Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym

Indyk zapiekany na cydrze z pieczonym sosem jabłkowym
Cydr-Basted Indyk z pieczonym sosem jabłkowym może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 107g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 856 kalorii. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz mielony cynamon, gałązki tymianku, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem jabłkowym, Sos Z Indyka Jabłkowego, oraz Rolada z indyka w sosie jabłkowo-jabłkowym.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 5 składników w małym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać 1/2 łyżeczki cynamonu; doprowadzić płyn do wrzenia. Odstawić płyn na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
4
Wymieszaj 2 ćwiartki jabłek, cebulę, tymianek, liście szałwii i 1/4 łyżeczki cynamonu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
CynamonCynamon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
6
Główną jamę posypać solą i pieprzem. Łyżka mieszanki jabłkowej do głównej jamy. Końcówki skrzydeł włóż pod indyka; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
7
Włożyć indyka do dużej patelni. Pierś i nogi indyka natrzeć masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Połowę płynu do fastrygowania zalać indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
9
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
10
Pieczony indyk 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
11
Pozostałą ciecz zalewamy indykiem. Piecz 2 godziny, często fastrygując sokami z patelni i dodając 1 szklankę (lub więcej) wody do patelni, jeśli soki odparowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj wszystkie plastry jabłka do soków na patelni wokół indyka. Przykryć indyka luźno folią, aby nie brązowieć zbyt szybko. Kontynuuj pieczenie, aż jabłka będą miękkie, indyk będzie głęboko brązowy, a termometr włożony w najgrubszą część uda wyniesie 79°, często fastrygując sokami z patelni, około 1 godziny 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
13
Przelej indyka na talerz. Namiot luźno z folią; odstawić na 30 minut (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś jabłka z soków z patelni do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Wlać soki z patelni do 4 filiżanki miarki. Odstawić tłuszcz i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
3
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka do patelni soków, aby zmierzyć 4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść mieszaninę bulionu do dużego rondla; gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj zarezerwowane jabłka; gotuj na wolnym ogniu 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
6
Wymieszać jabłecznik i skrobię kukurydzianą w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Ubij do sosu. Gotować, aż sos zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Wyrzucić mieszaninę z jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
9
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia36
Magazyn