Indyk z sosem gruszkowym
Indyk solony w ziołach z sosem gruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 116g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 864 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, gałązki tymianku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, Indyk pieczony na sucho z sosem, oraz Klon solony Indyk z sosem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 3 galony wody i soli w dużym garnku, aż sól się rozpuści. Wymieszać z pieprzem i kolejne 4 składniki.
Umieść duży talerz na szczycie indyka, aby zanurzyć się.
Umieścić w lodówce. Moczyć indyka 8 do 10 godzin.
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Natrzyj masło na indyka.
Włożyć indyka do piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 163°. piecz indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 175 ° F, około 2 i pół godziny.
Przełożyć indyka na talerz; namiot z folią.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed rzeźbieniem (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Łyżka off tłuszczu z kapieli na patelni, zastrzegając 1/4 szklanki tłuszczu. Odmierz 2/3 szklanki soków z patelni. Roztopić masło i zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Wymieszać z mąką. Wymieszać do jasnobrązowego, o 2 protokół. Stopniowo dodawać rosół z kurczaka, sok gruszkowy i 2/3 szklanki soków z patelni. Dusić aż zgęstnieje, często mieszając, o 10 protokół. Wymieszać z rumem. Doprawić solą i pieprzem.
Indyka posypać majerankiem; podawać z sosem.
Nie ma miejsca w lodówce na solankę indyka? Nie ma sprawy. Włożyć worek do piekarnika wielkości indyka do dużej chłodnicy, a następnie włożyć indyka do worka.
Wlać solankę i szczelnie zamknąć.
Włożyć lód wokół indyka, szczelnie zamknąć pokrywę i pozostawić do wysmażenia przez 8 do 10 godzin, dodając lód okresowo, aby utrzymać temperaturę na poziomie 40° lub niższym.