Indyk z sosem gruszkowym

Indyk z sosem gruszkowym
Indyk solony w ziołach z sosem gruszkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 116g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 864 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka wody, gałązki tymianku, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk solony z ziołami w sosie jabłkowym, Indyk pieczony na sucho z sosem, oraz Klon solony Indyk z sosem śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj 3 galony wody i soli w dużym garnku, aż sól się rozpuści. Wymieszać z pieprzem i kolejne 4 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Do solanki dodać indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
3
Umieść duży talerz na szczycie indyka, aby zanurzyć się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
4
Umieścić w lodówce. Moczyć indyka 8 do 10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
5
Wyjąć indyka z solanki, spłukać i osuszyć. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
6
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia. Natrzyj masło na indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
9
Włożyć indyka do piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 163°. piecz indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 175 ° F, około 2 i pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
10
Przełożyć indyka na talerz; namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut przed rzeźbieniem (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
1
Łyżka off tłuszczu z kapieli na patelni, zastrzegając 1/4 szklanki tłuszczu. Odmierz 2/3 szklanki soków z patelni. Roztopić masło i zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wymieszać z mąką. Wymieszać do jasnobrązowego, o 2 protokół. Stopniowo dodawać rosół z kurczaka, sok gruszkowy i 2/3 szklanki soków z patelni. Dusić aż zgęstnieje, często mieszając, o 10 protokół. Wymieszać z rumem. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sok GruszkowySok Gruszkowy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Indyka posypać majerankiem; podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
1
Nie ma miejsca w lodówce na solankę indyka? Nie ma sprawy. Włożyć worek do piekarnika wielkości indyka do dużej chłodnicy, a następnie włożyć indyka do worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać solankę i szczelnie zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
3
Włożyć lód wokół indyka, szczelnie zamknąć pokrywę i pozostawić do wysmażenia przez 8 do 10 godzin, dodając lód okresowo, aby utrzymać temperaturę na poziomie 40° lub niższym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia43
Magazyn