Indyk z nadzieniem kasztanowym

Indyk z nadzieniem kasztanowym
Przepis indyka z nadzieniem kasztanowym można zrobić w około 4 godziny i 40 minut. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera około 81g białka, 36g tłuszczu i w sumie 733 kalorii. Za 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 12 osób próbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Działa dobrze jako niedrogi hor d ' oeuvre. Ten przepis z Taste of Home wymaga kasztanów, masła, indyka i selera. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczony Indyk Z Nadzieniem Kasztanowym, Indyk z nadzieniem jabłkowo-kasztanowym i sosem jabłkowym, oraz Grecki tradycyjny Indyk z nadzieniem z kasztanów i orzeszków piniowych.

Instrukcje

1
W dużym rondlu lub holenderskim piekarniku przynieś 2 qts. wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wytnij "X" w każdym kasztanie; wrzuć do wrzącej wody. Wróć do wrzenia; gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Zdejmij z ognia; obierz zewnętrzną powłokę i wewnętrzną skórę. Grubo posiekaj kasztany; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
4
Na małej patelni podsmaż seler i cebulę na maśle do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Przełóż do dużej miski; dodaj kiełbasę, farsz i kasztany.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Dodaj bulion i wodę; wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Luźno nadziewaj indyka tuż przed pieczeniem. Otwory na szpikulec; związać podudzia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Połóż pierś do góry na ruszcie na brytfannie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
9
Posmaruj olejem. Piecz bez przykrycia w 325° przez 4-1 / 4 do 4-3 / 4 godzin lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 180° dla indyka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu fastrygując. Przykryj luźno folią, jeśli Indyk zbyt szybko się zrumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
10
Przykryj i odstaw na 20 minut przed wyjęciem farszu i pokrojeniem indyka. W razie potrzeby zagęścić kapanie patelni na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z Win, których możesz spróbować, jest Graham Beck Bliss Nectar. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Graham Beck Bliss Nectar
Graham Beck Bliss Nectar
Dla tych, którzy nie lubią suchego, Graham Beck Demi-Sec jest dobrym pretekstem do pobłażania sobie i frywolności. Lekkie drożdżowe aromaty, z nutą toffi, miodu i praliny, ten rozkoszny szampan pobudzi Twoje słodsze zmysły.Mieszanka: 39% Chardonnay, 61% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia31
Magazyn