Indyk z farszem jabłkowo-kasztanowym i sosem jabłkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka z farszem jabłkowo-kasztanowym i sosem jabłkowym. Na 12,27 zł / porcja, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 4601 kalorii, 688g białka, oraz 185g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka soli koszernej, bogaty Indyk, Calvados, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Sos Z Indyka Jabłkowego, Indyk z grilla jabłkowego z sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym.
Instrukcje
W bardzo dużym pojemniku, połączyć wodę z 1/4 szklanki soli koszernej i mieszać, aż sól rozpuszcza.
Dodać indyka, pierś w dół; przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Wyjmij indyka z solanki i osusz go wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami. Doprowadzić ptaka do temperatury pokojowej i doprawić solą i pieprzem.
Luźno wypełnić główne i szyjkowe zagłębienia indyka około 10 szklankami farszu jabłkowo-kasztanowego.
Pozostały farsz rozłóż w masle dużym, płytkim szklanym lub porcelanowym naczyniu do pieczenia; przykryj folią i włóż do lodówki.
Wlać 1 szklankę wywaru do dużej patelni i ustawić indyka na patelni.
Dodaj masło do patelni i piecz indyka przez 30 minut. Podlewamy sokami z patelni. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 i piecz przez 45 minut.
Dodać jabłecznik do patelni, podsmażyć indyka i smażyć przez około 1 godzinę i 15 minut, lub aż skóra będzie obficie zarumieniona; jeśli skóra na nogach zbyt szybko brązowieje, przykryj je folią. Ponownie zalać i przykryć cały ptak folią. Piecz indyka przez około 1 godzinę i 20 minut dłużej, czyli do momentu, gdy termometr włożony do wewnętrznej części uda rejestruje 170, a farsz rejestruje 16
Przełożyć indyka na deskę do rzeźbienia i przykryć ptaka luźno folią.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Piec farsz w naczyniu do pieczenia przez 20 minut, lub aż gotowane przez i chrupiące na wierzchu.
W międzyczasie wlać soki z patelni do szklanej miarki 1-quart; odtłuścić tłuszcz i rezerwy. Ustawić patelnię na 2 palnikach na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj pozostałe 2 filiżanki zapasów do patelni i doprowadzić do gotowania, skrobanie się rumiane kawałki z boków i dołu z drewnianą łyżką. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować przez 4 protokół.
Dodaj wywar na patelni do soków w miarce.
Soki z patelni przecedzić do średniego rondla. Łyżka 1/4 szklanki zarezerwowanego tłuszczu z indyka do małej miseczki i ubić w mące.
Wymieszać 1 szklankę soków z patelni do masy mąki, aż będzie gładka.
Miksturę ubić na patelni i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, często ubijając.
Dodać Calvados i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż nie pozostanie mączny smak, o 5 protokół. SOS przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do rozgrzanego sosu. Indyka pokroić i podawać z farszem i sosem.