Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy

Żurawinowo-pomarańczowy glazurowany Indyk jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 129g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 1008 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, indyka, koncentratu soku pomarańczowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, Indyk Szkliwiony Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Indyk szkliwiony żurawiną z farszem żurawinowo-kukurydzianym.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: termometr natychmiastowy
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Kawałki indyka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Indyka posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Ułóż indyka, skórkę do góry, na blasze do pieczenia z grubym końcem piersi i ud w rogach, pałeczkami w środku. Piecz przez 1 godzinę i 10 minut.
Wyjąć indyka z piekarnika i posmarować szkliwem żurawinowo-pomarańczowym.
Wlać bulion na blasze do pieczenia, aby zapobiec kapanie z pieczenia i upiec indyka, pokrywając luźno folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, aż natychmiastowy odczyt termometr rejestruje 165 stopni F do 170 Stopni F w najgrubszej części uda (nie pozwól termometr dotknąć kości), 20 minut.
Przełożyć indyka na talerz.
Szczotkuj obficie z większą ilością glazury i pozostaw 25 do 30 minut.
Tymczasem zeskrobać wszystkie soki i rumiane kawałki z blachy do pieczenia do dużej miarki. Łyżka off i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchnię.
Podgrzać soki z patelni w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Trzepaczka 2 do 3 łyżki glazury do soków na patelni (lub więcej w razie potrzeby), aby sos i doprowadzić do duszenia na wolnym ogniu do smaków do mieszania.
Pokrój indyka i ułóż na półmisku.
Udekoruj gałązkami ziół, pomarańczami i żurawiną, i podawaj z sosem.
W małym rondlu, doprowadzić sok żurawinowy, sok pomarańczowy, Marmolada i rozmaryn do wrzenia na średnim ogniu. Gotuj, aż glazura zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką, często ubijając, 15 minut.
Ubijamy masło, a następnie doprawiamy polewę solą i pieprzem.