Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini

Need a dairy free main course? Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 563 kalorie, 41g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, oliwę z oliwek, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć pomidora, możesz podążać za tym daniem głównym z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Indyk Shawarma z pomidorowym smakiem i sosem Tahini, Falafel-faszerowany bakłażan z sosem Tahini i pomidorowym smakiem, oraz Kurczak Shawarma Pita z sosem czosnkowym tahini.
Instrukcje
Ułóż kotlety z indyka w naczyniu szklanym o wymiarach 15x10x2 cali.
Rozłóż plastry cebuli w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Wymieszaj kurkumę, coarsesalt, mieloną kolendrę, mielony kminek, czarny pieprz, biały pieprz i gorącą paprykę w małej misce.
Posypać plastry cebuli 1 łyżką mieszanki przypraw, następnie skropić 2 łyżki oliwy z oliwek, obracając cebulę obustronnie.
Posypać Pozostałe spicemixture po obu stronach kotlety z indyka, pocierając mieszankę przypraw z fingertipsto płaszcz.
Mżawka 4 łyżki oliwy z oliwek wywrócić, obracając kotlety do pokrycia obu stron.Przykryć i schłodzić cebulę i indyka co najmniej 4 godziny i do 8 godzin.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Pędzel chlebek pita z 2 łyżkami oleju. Grill cebula plastrynietłuścić przetargu, o 4 minut na stronie. Grillturkey kotlety aż gotowane przez, około 3 minut na stronie. Pieczywo pita z grilla, aż pojawią się znaki grilla, około 2 minut na stronę.
Przelać kotlety z indyka i plastry cebuli na deskę do krojenia i utrzymać ciepłe pieczywo pita.Pracując partiami, układaj kilka kawałków i tnij cienko w poprzek. Powtarzanie i krojenie plasterkami cebuli.
Wymieszać indyka i cebulę w dużej misce.
Na każdym z 8 talerzy umieść 1 chlebek pita.Top z mieszanką Indyk-cebula, następnie
Sos pomidorowy, sos Tahini i bakłażan i podawać.
* Bakłażan pakowany w marynowanej solance z wody, octu, soli, ziół i przypraw; sprzedawany na rynkach wschodnich.