Indyk Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem
Przepis Turcja Paitan Ramen z chrupiącym indykiem i miękkim gotowanym jajkiem może zaspokoić Japońskie pragnienie w około 9 godzin. Jedna porcja zawiera 994 kalorie, 84g białka, oraz 44g tłuszczu. Na 3,74 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz brukselkę, olej sezamowy, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ramen Z Indyka, Miso Ramen Z Turcją, oraz Ramen z wędzonym bulionem z indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kości indyka i pałeczki lub uda w dużym garnku i przykryj zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Umieścić na palniku na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
3
Zdjąć z ognia, jak tylko osiągnie wrzenia.
4
Podczas gdy garnek jest ogrzewanie, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w średnim żeliwnym lub nieprzywierającym patelni na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj cebulę, 12 ząbków czosnku i imbir. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż głęboko zwęglone na większości stron, o 15 minut w sumie. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki Whisky Sour Mash
6
Gdy garnek się zagotuje, wylej wodę do odpływu. Dokładnie umyć wszystkie kości i mięso pod zimną bieżącą wodą, usuwając wszelkie kawałki ciemnego szpiku lub skrzepniętej krwi. Kości powinny być jednolicie szare / białe po ich szorowaniu. Mięso należy lekko opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
7
Powrót indyka do garnka wraz ze zwęglonymi warzywami, porami, białkami szalotki i grzybami. Dopełnij zimną wodą. Doprowadzić do toczącego się wrzenia na dużym ogniu, odtłuszczając wszelkie pojawiające się szumowiny (powinno to przestać pojawiać się w ciągu pierwszych 20 minut). Użyj czystej gąbki lub wilgotnych ręczników papierowych, aby wytrzeć i czarne lub szare szumowiny z okolic krawędzi garnka. Zmniejsz ogień do nagiego gotowania na wolnym ogniu i umieść ciężką pokrywę na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(i Tylko Porcje)
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Gdy pokrywa jest włączona, sprawdź garnek po 15 minutach. Powinien być w powolnym wrzeniu. Jeśli nie, zwiększ lub zmniejsz ciepło, aby dostosować prędkość wrzenia. Bulion gotować, aż nogi indyka / pałeczki ares całkowicie miękkie, około 3 godzin. Ostrożnie wyjmij nogi indyka / pałeczki za pomocą szczelinowej szpatułki.
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
9
Przenieść do zamkniętego pojemnika i przechowywać w lodówce do momentu
10
Powrót pokrywkę do garnka i kontynuować gotowanie, aż bulion jest nieprzezroczysty o konsystencji jasnego kremu, około 3 do 5 godzin dłużej, uzupełniając w razie potrzeby, aby utrzymać kości zanurzone przez cały czas. Jeśli musisz pozostawić garnek bez nadzoru przez dłuższy czas, uzupełnij garnek i zmniejsz temperaturę do najniższego ustawienia, gdy cię nie będzie. Wróć do wrzenia po powrocie i kontynuuj gotowanie, uzupełniając w razie potrzeby większą ilością wody.
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Gdy bulion jest gotowy, gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do około 3 ćwiartek. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce do czystego garnka. Wyrzucić ciała stałe. Aby uzyskać jeszcze czystszą zupę, przecedzić ponownie przez chinois lub drobny sitko siatkowe wyłożone kilkoma warstwami ściereczki serowej. Odtłuścić płynny tłuszcz z góry kadzi i wyrzucić. Wróć do średniego garnka na płycie kuchennej i utrzymaj ciepło.
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Mięso z indyka zbieramy z nóg indyka i drobno rozdrabniamy ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga Z Indyka
Soki Z Patelni Do Pieczenia Indyka
14
Umieść na patelni żeliwnej lub nieprzywierającej i podgrzej na średnim ogniu. Gotować, przewracając i rozbijając mięso od czasu do czasu, aż chrupiące i rumiane na całym. Doprawić do smaku solą i przelać do miski. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
Skręcić Liny Lukrecjowe
15
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na dużym ogniu, aż lekko do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub
16
Dodaj liście brukselki. Doprawić do smaku solą i gotować, często podrzucając, aż do jasnozielonego i zwęglonego w miejscach, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
17
Przełożyć do miski i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
18
Makaron ramen ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Ramen
19
Odcedzić i przenieść do poszczególnych misek do serwowania. Top z bulionem, liście brukselki, plastry zieleni szalotki, rozdrobniony indyk, i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane