Indyk i fasolka szparagowa smażone z orzeszkami ziemnymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać indyka i zielonej fasoli Stir-Fry z orzeszkami ziemnymi spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 341 kalorii, 33g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz sól i pieprz, prażone orzeszki ziemne, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Wieprzowina i fasolka szparagowa smażone z orzeszkami ziemnymi, Pikantny Stir-Fry z indykiem i zieloną fasolą, oraz Pikantny mielony indyk i zielona fasola Stir-fry.
Instrukcje
Na dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Dodać imbir i czosnek; gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, 30 sekund.
Dodać indyka i doprawić solą i pieprzem. Stir-smażyć, rozbijając mięso, aż prawie gotowane, 4 protokół.
Dodaj sos sojowy i mirin i gotować przez 1 minutę.
Przenieść do miski i wytrzeć patelnię.
Dodać pozostałe 1 łyżka oleju na patelni; ciepła, aż mieni się.
Dodać fasolę i stir-smażyć na dużym ogniu, aż chrupiące-przetargu i czernieją w miejscach, 5 protokół.
Dodać fasolę do indyka i lekko ostudzić.
Przenieść stir-fry na talerze i posypać orzeszkami ziemnymi.