Indyk cytrynowo-ziołowy z sosem cytrynowo-czosnkowym
Cytrynowo-ziołowy Indyk z sosem cytrynowo-czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 767 kalorii, 86g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Mieszanka liści kopru włoskiego, cytryna, Skrót Turcja czas, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cytrynowo-Czosnkowy Pieczony Sos Z Indyka I Białego Wina, Grillowany Indyk z sosem Herbaciano-cytrynowym, oraz Cytrynowo-pieprzowy Indyk z sosem Boczkowym.
Instrukcje
1
Wykonaj 4 długie kawałki o głębokości 1/2 cala w cytrynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2
Miejsce w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Pokrywa i kuchenka mikrofalowa na wysokie 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść główkę czosnku w średniej misce bezpiecznej dla mikrofalówki; dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć czosnek. Przykryć miskę i kuchenkę mikrofalową na wysoki do miękkości, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przenieść czosnek na powierzchnię roboczą; ostudzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Wlać sok z cytryny z miski do małej filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Cytrynę pokroić na pół i wycisnąć sok do tej samej filiżanki; rezerwy sok do sosu. Zeskrobać wszystkie owoce i pestki z połówek Skórki wewnętrznej; wyrzucić wnętrze. Posiekaj skórkę. Zmiksuj skórkę i czosnek w mini procesorze, aż drobno posiekasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
7
Dodać masło i wszystkie pozostałe składniki; proces do mieszania. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
8
Przenieś do miski. Sok z cytryny i masło cytrynowo-ziołowe przykryć osobno; schłodzić. Przed użyciem doprowadzić masło do temperatury pokojowej. Dobrze zachowany: metoda mikrofalowa dla cytryny to zgrabna sztuczka. Jest to dwuminutowy sposób na przygotowanie świeżych "zakonserwowanych" cytryn w stylu marokańskim (które zwykle leczą się od tygodnia do miesiąca). TEST-wskazówka kuchenna: liście kopru włoskiego, delikatne, pierzaste, ciemnozielone liście wyrastające ze świeżej Cebulki kopru włoskiego, mają smak kopru włoskiego. Na rynku poszukaj żarówek kopru włoskiego, które nadal mają dołączone liście (zauważysz, że niektóre żarówki zostały zbyt blisko przycięte).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Przenieść 2 łyżki masła cytrynowo-ziołowego do małej miseczki; rezerwy na sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem i posmarować 2 łyżkami masła cytrynowego. Zaczynając od końca szyi indyka, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pałeczki Z Kurczaka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Rozłóż masło cytrynowe na udach i pałeczkach po obu stronach. Ułóż kilka plastrów cytryny pod skórą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
5
Rozłóż pozostałe masło na mięsie piersi; plastry cytryny umieść na maśle pod skórą. Wypełnić główną jamę pozostałymi plastrami cytryny, gałązkami pietruszki i szałwii oraz liśćmi kopru włoskiego. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu
6
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Na Zewnątrz indyka natrzeć olejem, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Wlać wywar na patelnię. Pieczony indyk do momentu włożenia termometru w najgrubszą część uda w granicach 74° do170, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki z głównej jamy spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, Obrane
8
Przelej indyka na talerz. Namiot bardzo luźno z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Smażone Krewetki, Obrane
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z zastrzeżonej patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka off tłuszczu, zastrzegając 2 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Kapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Dodaj tyle bulionu do soków, aby zmierzyć 1 2/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3
Ciepło zarezerwowane 2 łyżki tłuszczu w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać czosnek i szalotka; podsmażyć 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
5
Dodać mąkę; ubijać na złoty kolor, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Dodać odtłuszczone soki z patelni i 2 szklanki wywaru. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zredukuje się do pożądanej konsystencji, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, Obrane
7
Ubij 2 łyżki reserved lemon butter, 2 łyżki reserved lemon juice, skórkę cytrynową i cukier, następnie zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
W razie potrzeby ubić w crme frache. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
* Dostępne w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.