Indyjski budyń chlebowy z sosem Kardamonowym
Indyjski budyń chlebowy z sosem Kardamonowym może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 34 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 194 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako bardzo przystępny deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Filety John Dory zapiekane w cieście Indyjskim z sosem pomidorowym kardamonem, Indyjski Chleb Kukurydziany Budyń, oraz Tajski kokosowy budyń chlebowy z kremem z kardamonu waniliowego (niskowęglowodanowy i bezglutenowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować budyń, przyciąć skórki z chleba. Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia; posmaruj roztopionym masłem.
Piec w 400 przez 8 protokół lub do tosty.
Wyjąć chleb z piekarnika; ostudzić 5 minut na stojaku z drutu.
Każdy plasterek pokroić na 4 kwadraty. Ułóż kwadraty w nakładających się rzędach w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Połącz odparowane mleko, 3 łyżki cukru i wodę z kwiatów róży, w razie potrzeby, dobrze mieszając trzepaczką.
Wymieszać równomiernie na chleb. Przykryć folią; schłodzić 30 minut lub do 4 godzin.
Piec budyń, pod przykryciem, w temperaturze 350 przez 15 minut.
Aby przygotować sos, połącz 2 łyżki cukru i żółtka w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Rozgrzać całe mleko w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować). Stopniowo dodawaj gorące pełne mleko do mieszaniny żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką.
Umieścić mieszaninę mleka na patelni; gotować na małym ogniu 6 minut lub aż mieszanina pokryje tył łyżki, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć z ognia; wymieszać z kardamonem.
Umieść patelnię w dużej misce wypełnionej lodem na 5 minut lub aż sos ostygnie do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu.
Ułóż 6 ciepłych kwadratów budyniu chlebowego na każdym z 6 talerzy deserowych. Top każdej porcji z około 2 1/2 łyżki sosu i 1/2 łyżeczki pistacji.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest David & Nadia Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.