Indonezyjski Ryż Smażony
Indonezyjski Ryż smażony jest bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 235 kalorii, 9g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, cebula, kecap manis, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Spróbuj Indonezyjski Ryż Smażony, Indonezyjski Ryż Smażony, oraz Indonezyjski ryż smażony z makrelą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś ryż i wodę do wrzenia w garnku. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Rozgrzać olej w woku, i gotować cebulę, czosnek, i zielony chile do miękkości.
Wymieszać z marchewką i selerem. Wymieszać w ryżu, i wymieszać w kecap manis, sos pomidorowy, i sos sojowy. Kontynuuj gotowanie około 1 minuty, aż do ogrzania.
Przenieść do misek i udekorować plastrami ogórka.
Jajka ułożyć na woku i gotować do momentu, aż się ułoży.
Umieścić w miseczkach nad ryżem i warzywami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.