Indonezyjski Nasi Goreng

Indonezyjski Nasi Goreng może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, prażone orzeszki ziemne, zielona cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indonezyjski Nasi Goreng, Jak gotować: Nasi goreng (indonezyjski / malajski smażony ryż), oraz Indonezyjskie Krewetki Smażony Ryż-Nasi Goreng {Secret Club} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj ryż, wodę i sól. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut.
Ciepła 2 łyżki oleju słonecznikowego w woku lub patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać kurczaka, czosnek, i czerwony pieprz chile, aż kurczak będzie złoty brąz, 5 do 7 protokół. Wymieszać pastę curry, aż będzie pachnąca, około 1 minuty.
Dodaj ugotowany ryż i zieloną cebulę, gotowanie i mieszanie przez 5 minut więcej. Doprawić sosem sojowym.
Mieszankę ryżową przesunąć na jedną stronę woka.
W środku woka podgrzać pozostałą 1 łyżeczkę oleju słonecznikowego; ugotować i wymieszać jajka, aż do momentu ustawienia, około 1 minuty. Wymieszać mieszaninę ryżu do jaj.
Posypać orzeszkami ziemnymi i kolendrą.