Imbirowo-sojowe udka z kurczaka z ryżem
Imbirowo-sojowe udka z kurczaka z ryżem jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz udka z kurczaka, konfitury z imbiru, ryż gotowany w worku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Imbirowo-sojowe udka z kurczaka z ryżem, Sticky Ginger Soy Glazed Chicken, oraz Imbir Scallion Smażony Ryż.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić; ryż puch widelcem. Delikatnie wymieszać z zieloną cebulą.
Podczas gotowania ryżu, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj konfitury, sos sojowy i czosnek na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować sos 2 minuty lub aż zredukowane do 1/3 szklanki, mieszając od czasu do czasu. Kurczak z powrotem na patelnię; obrócić do płaszcza z sosem.